Εκπομπες
+33
°
C
H: +33°
L: +18°
Καλαμάτα
Πέμπτη, 14 Απρίλιος
Πρόγνωση 7 ημερών
Παρ Σαβ Κυρ Δευ Τρι Τετ
+30° +26° +29° +24° +26° +20°
+11° + + +14° +16° +14°
πρόγνωση καιρού εδώ
Χρήσιμα
Ακολουθήστε μας : follow on Facebook   
Save
SaveSave

Κέντρο έρευνας και πρώιμης παραγωγής η Τριφυλία με τις ερευνητικές εταιρείες να έχουν επενδύσει σημαντικά σ΄αυτόν τον τόπο και τους παραγωγούς, για τη βελτίωση των υποκειμένων και των υβριδίων τους, για προϊόντα όπως το καρπούζι και η τομάτα.
Οσα θα δούμε σ' αυτή την εκπομπή "Εύφορη Γη"...

Η αλόη πρωταγωνιστεί σ΄αυτή την εκπομπή «Εύφορη Γη» και μαθαίνουμε τα πάντα, από την καλλιέργεια μέχρι την εμφιάλωση του χυμού και τη διάθεση του προϊόντος στις αγορές.

Ο έντονος προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί σε κάθε κρίκο της παραγωγικής και προωθητικής αλυσίδας του ελαιολάδου για την καταπολέμηση του δάκου, του γλοιοσπορίου, της κερκόσπορας, του κυκλοκόνιου της ελιάς αλλά και μιας νέας απειλής που φαίνεται να διαπιστώνεται αναφορικά με την ελιά Καλαμών, την alternaria alternate, χαρακτήρισε την επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, από τον Σύλλογο Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας.

Η εκπομπή «Εύφορη Γη» μας ταξιδεύει στην έκθεση FoodExpo 2017. Στον εκθεσιακό χώρο που φιλοξένησε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις από την παραγωγή και την μεταποίηση μέχρι τη συσκευασία και τη μεταφορά, γνωρίζουμε προϊόντα του τόπου μας και ανθρώπους που τολμούν και αναζητούν πρόσβαση σε περισσότερες αγορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Ο μαύρος χρυσός της Μεσσηνίας», η κορινθιακή σταφίδα, τιμήθηκε στη φετινή έναρξη της Ημέρας Γαστρονομίας του 6ου Σχολείου Τουρισμού στην Καλαμάτα, με κύριο ομιλητή τον εξαγωγέα Κώστα Παπαδημητρίου (KalamataPapadimitriou).

Απόλυτα γαστρονομικό το σημερινό ταξίδι με τον φακό της εκπομπής «Εύφορη Γη» στη FoodExpo 2017 και στο 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Η εκπομπή προβάλλεται απόψε Τρίτη στις 9.50 το βράδυ στην τηλεόραση Μεσόγειος.

Με περισσότερα από 40 χρόνια δημιουργικής πορείας στον χώρο της οξοποιίας στη Μεσσηνία, η εταιρεία «Παπαδέας», βασίζοντας τα προϊόντα της στην καινοτομία και στις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς,  παρουσιάζει το νέο καινοτόμο της προϊόν, τις «πέρλες balsamico», μαζί με μια νέα σειρά προϊόντων, μιλώντας στην εκπομπή «Εύφορη Γη» και την Κέλλυ Δημητρούλια, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή τους στην έκθεση FoodExpo 2017.

Το όραμα συναντά την καινοτομία στη σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας τομάτας της ΑΓΑΝ στη Μεσσήνη. Η εκπομπή «Εύφορη Γη» με την Κέλλυ Δημητρούλια, μας ξεναγεί στη μονάδα, η οποία μέσα σε δύσκολους καιρούς επεκτείνεται με σταθερά βήματα και προάγει σύγχρονες, καινοτόμες τεχνικές παράγοντας προϊόντα που προωθούνται κυρίως στην ελληνική αγορά.

Η επιθεώρηση ψεκαστικών μηχανημάτων, το λεγόμενο ΚΤΕΟ ψεκαστικών αποτελεί πλέον μια νέα πραγματικότητα για τον αγροτικό κόσμο και είναι υποχρεωτική.

Κι όμως, το κάρβουνο, μπορεί να αποτελεί καινοτόμο προϊόν, να κερδίζει  την ελληνική και ξένες αγορές και να αποσπά χρυσά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς καινοτομίας και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Το πυρηνοκάρβουνο Κλήμης παράγεται από το κουκούτσι της ελιάς και αποτελεί μια ελληνική πατέντα, από το καμίνι και τον τρόπο παραγωγής μέχρι το τελικό προϊόν. 
Η εκπομπή "Εύφορη Γη", με την Κέλλυ Δημητρούλια, συνεχίζει να προβάλλει καινοτόμα προϊόντα και ανθρώπους που κάνουν βήματα μπροστά...

Αυτή τη φορά η εκπομπή «Εύφορη Γη» ακολούθησε τη διαδρομή του νερού μέχρι το… ποτήρι μας, μέσα από τις εγκαταστάσεις της Ergopack, που εμφιαλώνει το νερό «Ανδανία».

Ο Βασίλης Χαρίτσης μιλά στην Κέλλυ Δημητρούλια και παρουσιάζει τη γραμμή παραγωγής του νερού που εμφιαλώνεται στη Μεσσηνία.

Απολαμβάνουμε ντόπια, φρέσκα αγροτικά προϊόντα επειδή κάποιοι επιμένουν να καλλιεργούν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Μας τα προσφέρουν απλόχερα στους πάγκους της λαϊκής αγοράς Καλαμάτας, η οποία σταδιακά αλλάζει μορφή με στόχο να γίνει ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Η «Εύφορη Γη» μας διηγείται μικρές ιστορίες καθημερινότητας στη διάρκεια ενός πρωινού Σαββάτου,

Η σελίδα μας στο facebook