Άρθρα
+33
°
C
H: +33°
L: +18°
Καλαμάτα
Πέμπτη, 14 Απρίλιος
Πρόγνωση 7 ημερών
Παρ Σαβ Κυρ Δευ Τρι Τετ
+30° +26° +29° +24° +26° +20°
+11° + + +14° +16° +14°
πρόγνωση καιρού εδώ
Χρήσιμα
Ακολουθήστε μας : follow on Facebook   
Save
SaveSave
Άρθρα - e-gi.gr

"Μόνο η κινητοποίηση μπορεί να σώσει την ελαιοπαραγωγή" επισημαίνει σε δήλωσή του το μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν συμφωνούν με τις τροποποιήσεις της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις που πρόσφατα  ψηφίστηκαν", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Οι τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε με την μορφή του επείγοντος και ψηφίστηκε την Τρίτη 11/4/2017 ρυθμίζουν ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο που συνοψίζονται στα εξής:   στην απλοποίηση και προώθηση της διαδικασίας αιτήσεων εξαγοράς ή και χρήσης (με την καταβολή ανταλλάγματος) εκχερσωμένων εκτάσεων, οι οποίες θα αναστέλλουν την κύρωση του δασικού χάρτη μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης από τα δασαρχεία", όπως μεταξύ άλλων αναφέρει σε άρθρο της η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπουλου – Σαλτάρη.

«Με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου των 5 χρόνων δεν θα χρησιμοποιείται ο όρος φέτα σε κανένα προϊόν της Νότιας Αφρικής. Ανάλογη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει και για τη CETA με τον Καναδά» αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Η αλήθεια για τη φέτα και τις συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Συμπληρώνει δε πως «Χρειάζεται επαγρύπνηση και ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε ο μεταβατικός χρόνος να αξιοποιηθεί για τη μετατροπή της συμφωνίας σε συμφωνία πλήρους προστασίας των αγροτικών μας προϊόντων».

Η σελίδα μας στο facebook